Visie op verloskunde

Zwangerschap en geboorte zijn één van de belangrijkste gebeurtenissen in een mensenleven. Iedereen beleeft dit zo op zijn eigen manier. De een is vol vertrouwen, de ander zit vol vragen. De een heeft last van kwaaltjes, terwijl de ander zich nog nooit zo goed heeft gevoeld. Geen mens is hetzelfde. Je gaat veel leren over jezelf, je lichaam, je instinct, je partner, je kunnen en je kracht. Hoe jij tegen je zwangerschap aan kijkt, is minstens zo belangrijk als de visie op verloskunde van je hulpverlener.

Visie op verloskunde

Zwanger zijn en bevallen zijn natuurlijke processen, waarbij ik oplet of het een gezond proces blijft. Tijdens de zwangerschap controleer ik bijvoorbeeld of je buik mooi groeit en of je bloeddruk normaal blijft. Ik geef voorlichting en beantwoord al je vragen. Je mag me als klankbord gebruiken als je met bepaalde keuzes worstelt en ik zal je bijstaan als het nodig is.

Jouw hulpvraag staat centraal. Ik kijk graag samen met jou (en je partner) naar je wensen en de verschillende mogelijkheden. Zo stellen we gaandeweg samen een ‘zorgpad’ op, dat niet langer standaard is, maar dat het beste bij jou/jullie past.

SamSam

visie op verloskundeMet de naam ‘SamSam’ wilde ik een hint geven naar mijn manier van werken, nl.: we gaan het sámen doen. Ik hecht veel waarde aan die samenwerking, want ik vertrouw niet alleen op mijn kennis en ervaring, maar ook op jouw instinct en kracht. Samen staan we sterk!

Voor wie?

Heb je een kinderwens en heb je vragen over hoe je daar zo gezond mogelijk aan kunt beginnen? Neem dan contact op om daar eens rustig over te praten.

Ben je zwanger, spreekt deze manier van werken jou aan en woon je tot ca. 30 minuten van Veenhuizen (gem. Noordenveld), dan ben je van harte welkom in de praktijk.

Sta je onder controle van de gynaecoloog en wil je graag dat ik je tijdens het kraambed begeleid, ook dan kun je bij mij terecht. Je hoeft je hiervoor niet persé van tevoren aan te melden, maar voor mijn planning is dat wel fijn.