Verloskundige Ingrid Voortman

Verloskundige Ingrid Voortman woont en werkt vanuit Veenhuizen (gem. Noordenveld).

Toen ik in 2001 afstudeerde was ik van plan om na een periode van waarnemingen een kleine praktijk te gaan starten. Na verschillende waarnemingen liep het toch ‘even’ anders, toen ik gevraagd werd het team in het W.Z.A. in Assen te komen versterken.

Wat aanvankelijk een tijdelijke job leek, werd al snel een vaste baan. Ik heb met veel plezier in het ziekenhuis gewerkt en ik heb er veel geleerd. Ik ben gegroeid in mijn vak tot wat ik noem, een ‘allround verloskundige’, in plaats van een 1e of 2e lijns verloskundige.

Na 13 jaar ziekenhuis zat het verlangen naar die eigen kleine praktijk nog steeds in mij en besloot ik het roer om te gooien. ‘Less is more’, dat is een van de dingen die mij motiveert, zowel privé als in mijn vak. Meer tijd voor mijn zwangeren, meer tijd om aan te sluiten op de zorgvraag en meer tijd om te genieten van dit prachtige vak!

Naast mijn praktijk draai ik ook nog diensten in het Wilhelmina Ziekenhuis. Tijdens deze diensten wordt mijn praktijk waargenomen door collega’s en zodra ik vrij ben neem ik het weer over. Zo kan het dus zijn dat je me in het ziekenhuis tegenkomt als je wordt verwezen en dat ik dus misschien ook je bevalling kan begeleiden als je ingeleid moet worden. Zo heb ik van verschillende cliënten tóch nog de bevalling kunnen begeleiden!


Google+