Het jaar 2017 in vogelvlucht

Het jaar 2017 in vogelvlucht… Dit jaar lijkt voor mij voorbij gevlogen! Ik heb zoveel mooie en verschillende mensen mogen ontmoeten, je staat er niet zo vaak bij stil, maar vandaag voel ik me dankbaar voor al het vertrouwen. Veel nieuwe gezichten, maar ook ‘oude’ bekenden die zich voor een nieuwe zwangerschap meldden. Wat fantastisch om van dichtbij hele families te zien ontstaan!

Het is weer gelukt om alle bevallingen zelf te begeleiden en zelfs een paar die al eerder naar het ziekenhuis waren verwezen, wat een kick! Door de drukte ben ik helaas niet aan het bloggen toegekomen, wat op zich wel jammer is, maar ook wel een goed teken! Zoals gehoopt groeit de praktijk gestaag en heb ik m’n uren in het ziekenhuis verder kunnen afbouwen.  Dat geeft me rust en vertrouwen, the future is bright!

Nieuw in de praktijk waren dit jaar het echo-usb stickje en het dossier met individueel zorgpad, dankzij alle input van de aanstaande ouders die hardop mee dachten! First time moms hebben via WhatsApp bij elkaar steun gevonden, want wat is nu fijner dan je ei kwijt kunnen bij iemand die pre-cies weet waar jij nu doorheen gaat?!

Buiten Assen kiezen de meeste vrouwen voor een thuisbevalling en daarvan zijn de meeste ook in het ouderlijk bed geboren. Ik heb mogen zien hoe een aantal vaders zelf hun kind aanpakten en ik heb weer mooie actiefoto’s mogen maken van het moment suprème!

Er zijn iets meer jongens geboren dan meisjes, maar dat maken we volgend jaar vast wel weer goed.   Ik heb 1 nat pak gehaald a.g.v. het spontaan breken van de vliezen… Volgend jaar gaan we in de herkansing en neem ik een regenpak mee! Ik heb 3 ouderparen mogen verrassen met de mededeling dat het een tweeling is, maar soms is de natuur ook hard en zo heb ik ook dit jaar weer ouders begeleid bij een miskraam… Samen hopen we dat die leegte volgend jaar gevuld mag gaan worden!

Van achter m’n laptopje wens ik iedereen een gezond en liefdevol nieuwjaar, ik hoop jullie snel (weer) te zien!

Ingrid