Een mooie bevalling in Assen

Ik zeg altijd dat je je niet teveel moet aantrekken van de termijn waarbij je de 1e keer bent bevallen, want het kan elke keer weer heel anders gaan. Dit keer heb ik het mezelf ook stevig moeten inprenten, want 4 weken lang stond ik op scherp, wachtend tot de telefoon zou gaan voor een mooie bevalling in Assen.

De vorige keer was Joke nét iets prematuur bevallen en ze vertelde dat dat wel een beetje een familietrekje leek. Ik kon me de bevalling ook nog goed herinneren, dat ging zo snel, dat kon je haast niet af-knipogen! Ik was dus in de hoogste vorm van paraatheid voor wat dit keer komen zou!

En toen werd ze 38 weken, en 39…. 40 weken… met tegenzin een afspraak voor 41 weken in het ziekenhuis gepland…

Een mooie bevalling in Assen

En jawel! Bijna 5 dagen overtijd en een telefoontje van de aanstaande vader, 3 woorden: ‘kun je komen?’. En maar 3 woorden van mij: ‘ik kom eraan!’. Hatsjikidee, plankgas in de auto! Of de kraamverzorgster ook al moet komen? Doe maar, als Joke zegt dat ze weeën heeft, dan kommaardoor!

bevalling-in-assenMet 7 cm. hadden we dit keer tijd om wat klaar te zetten. Veel heb ik niet hoeven doen, oma was er om Joke’s hand vast te houden en pappa om zijn dochter aan te pakken. Perfect! Een uur na aankomst werd Daphne geboren…

Yesss! Eindelijk! En wat een teamwork!

Love my job!! :-))